Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kimyaciyiz.Com Yönetimine Siz de Katılmak İster misiniz ?

Anket
Soru: Evliyken bir başkasını severseniz ne yaparsınız?
Boşanırım - 3 (30%)
Boşanmadan ikisinide idare ederim. - 0 (0%)
Ondan uzaklaşmaya çalışırım. - 3 (30%)
Çıkmaza girerim/Kafamı yerlere vururum - 2 (20%)
Sabretmeye çalışırdım - 2 (20%)
Toplam oy: 10

Sayfa: 1 2 [3]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Bir Kalpte iki sevgi  (Okunma Sayısı 1319 defa)
araştırmacı
Kıdemli
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Baki kalan bu kubbede,hoş bir seda imiş..

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Mayıs 31, 2009, 10:24:51 ÖS »

Hayır cevaz var.Ama konu 4 evlilik konusu değil zaten,istenirse o konuda da konuşulabilir .Konu 4 eşe de verilen veya olması gereken sevgi yani aşk konusu. Göz kırpan

ßℓue
Admin
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Geçmiş ,haberim olmadan geçmiş.. Döndür ! (M.B)

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Mayıs 31, 2009, 10:38:38 ÖS »

Alıntı
Peki ama bir gönülde iki aşk olmuyorsa islam niye 4 defa evlenmeye cevaz veriyor.Asıl gelmek istediğim kavram bu olacaktı.Ama bu konuyu açmıyorum

Dört defa evlilik demek dört defa aşk demek değildirki. Yine dediğim gibi islamiyet dört sayısına izin verir ama bakıma muhtaçlık söz konusu yani aşk meselesi değil. Bir gönülde hala iki adet karşı cins aşkı beslenemeyeceği kanaatindeyim ki bu büyük bir kaosa neden olur.Tabi aşktan kastım millenium aşkı değildir.

Yarabbi! Gönder bize rahmetini ufuktan, Kulların diyarı yanıyor susuzluktan.
Berra
Uzman
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Mayıs 31, 2009, 10:51:19 ÖS »

milenyum aşkı beğendim bunu Gülümseme

araştırmacı
Kıdemli
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #23 : Mayıs 31, 2009, 11:02:02 ÖS »

Belki evet ama sonuçta bir evlilik oluyor kişi nin kalbi bir şekilde beraber olduğu bir kişiye akabilir.Nikah sadece koruma maksatlı olmuş olsada
bir beraberlik söz konusu.Kimse o zamanda da olsa ben seni koruma maksatlı nikahıma aldım,al şu kadar parayı geçin işte bunla dememiştir heralde.Nikahın gereklerini ve zaten olması gerekenleri yaşamışlardır ,yaşanıyordur.İşte Bu halde iken sevgi oluşmuyormu.Aşk olmaya bilir ama gönülde sevgi oluşuyor sa ,bu sevgi nasıl paylaşılıyor..Konu bu. Masum

Milenyum farklı tabi..

ßℓue
Admin
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Geçmiş ,haberim olmadan geçmiş.. Döndür ! (M.B)

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #24 : Mayıs 31, 2009, 11:20:03 ÖS »

Belki evet ama sonuçta bir evlilik oluyor kişi nin kalbi bir şekilde beraber olduğu bir kişiye akabilir.Nikah sadece koruma maksatlı olmuş olsada
bir beraberlik söz konusu.Kimse o zamanda da olsa ben seni koruma maksatlı nikahıma aldım,al şu kadar parayı geçin işte bunla dememiştir heralde.Nikahın gereklerini ve zaten olması gerekenleri yaşamışlardır ,yaşanıyordur.İşte Bu halde iken sevgi oluşmuyormu.Aşk olmaya bilir ama gönülde sevgi oluşuyor sa ,bu sevgi nasıl paylaşılıyor..Konu bu. Masum

Milenyum farklı tabi..
Zaten hepsine adil davranmak bu ehliyete sahip olmaz şartlarından biridir. Allah hepsine adil davranmak şartı ile izin vermiştir. Ki bu da imkansızdı. Peygamber efendimiz (s.a.v) , Hz. Hatice (r.a) 'yi çok severmiş diye bilirim. O yıllar savaş yıllarıydı bakıma muhtaç kadınlar ve çocuklar vardı. Kimi kitaplarda 12 kiminde daha fazla kiminde ise 9 evlilikten bahsedilir. Ama bu evliliklerde bahsettiniz gibi beraberlik söz konusu değil diye biliyorum.Zaten bu konuyu ana hatlarıyla biliyorum. Aslında konumuzda bu değildi sanırım. Ana konudan saptık gibi aslında bu konuyu da sonraki zamanlarda açsak hiç de fena olmaz. Sonuçta hala bu konuda akıl yoranlar var. Ama dediğim gibi tek kalpte tek karşı cins aşkı olur diye düşünüyorum. Gerisiin nefs işi olduğu kanaatindeyim.

Yarabbi! Gönder bize rahmetini ufuktan, Kulların diyarı yanıyor susuzluktan.
Berra
Uzman
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #25 : Haziran 01, 2009, 04:12:58 ÖS »

ya bu devirde tek evlilik bile zorken yapmayın lütfen  Gülümseme

araştırmacı
Kıdemli
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #26 : Haziran 03, 2009, 11:42:29 ÖS »

ya bu devirde tek evlilik bile zorken yapmayın lütfen  Gülümseme

Evet tabiki zor lakin konumuz 4 evlilik değildiki.Ben asıl mesele bu değil ayrıca bu konu tartışılabilir dedim ama Blue ile konuşmamız bu mecraya kaydı.
Mesele bir kalpte iki sevgi meselesi. Üzgün

Sayfa: 1 2 [3]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

Sor'unu sor
Nasıl Paylaşım Yapılır?

SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal